Chippoint.com - Chiptuning voor benzine- en dieselmotoren

Informatie en afspraken:
tel. 077 - 324 06 99
mob. 06 - 29 798 731
mob. 0495 - 190 736

 

Home/info
Actueel nieuws

E-mail

Chiptuning Alfa Romeo
Chiptuning Audi
Chiptuning BMW
Chiptuning Chrysler
Chiptuning CitroŽn

Chiptuning Dacia

Chiptuning Exclusief
Chiptuning Ferrari

Chiptuning Fiat
Chiptuning Ford
Chiptuning Honda
Chiptuning Hyundai
Chiptuning Isuzu
Chiptuning Jaguar
Chiptuning Jeep
Chiptuning Kia
Chiptuning Lancia
Chiptuning Land Rover
Chiptuning Mazda
Chiptuning Mercedes
Chiptuning MG
Chiptuning Mini
Chiptuning Mitsubishi
Chiptuning Nissan
Chiptuning Opel
Chiptuning Peugeot
Chiptuning Porsche
Chiptuning Renault
Chiptuning Rover
Chiptuning Saab
Chiptuning Seat
Chiptuning Skoda
Chiptuning SsangYong
Chiptuning Suzuki
Chiptuning Toyota
Chiptuning Volkswagen
Chiptuning Volvo


Vacatures

 

E-mail / Bestellen

 

 

 

 

Mercedes Tuning by CHIPPOINT

Sinds 1994 tunen wij automobielen van het Duitse merk Mercedes-Benz. Door de jaren heen is het programma steeds verder uitgebreid van deze onderneming. Een en ander betekent ook dat CHIPPOINT haar programma qua levering aan het aanpassen is. De oude modellen moeten plaats maken voor de nieuwe generatie. Waarom? Dat is vrij simpel. Enerzijds hebben wij te maken met minder oude Mercedessen en anderzijds hebben echt oude Mercedes diesels uit de vorige eeuw veelal vrij hoge kilometerstanden en komen voor de tuning soms niet meer in aanmerking.  

 

In de maanden juli en augustus zomer-acties!

Vraag nu een offerte aan voor uw Volvo of Mercedes!

 
Met meer vermogen wordtde coupť uit de Mercedes-Benz A-klasse nog interessanter.

Het vernieuwde CHIPPOINT-programma bestaat natuurlijk uit de mogelijkheden om de Mercedes-Benz A-klasse te tunen. Voor alle dieselmotoren geldt dat ze getuned worden middels OBD-tuning en dat de tijd van tuning circa 2,5 uur in beslag neemt. Bij de CDi-dieselmotoren maken we een onderscheid in de verschillende bouwjaren. De winst bedraagt gemiddeld 18-22 kW (25-30 pk) aan vermogen en 50-60 Nm aan koppel. Bemerk dat bij de 2008-modellen door tuning elke A-klasse automobiel motorisch op het niveau kan worden gebracht van zijn ‘grotere broer’. Zo komt de 2.0 liter A160 CDi op het niveau van de 2.0 liter A180 CDi en laatstgenoemde versie kan motorisch op het niveau worden gebracht van de A200 CDi-motor. Het is niet mogelijk om de 2.0 liter A160 CDi-motor te tunen naar het niveau van de A200 CDi, ondanks het feit dat ze nagenoeg dezelfde motor bezitten. De tuningsprijzen van de CDi-motoren uit de A-klasse staan op de site per model vermeld. Voor nagenoeg 99 procent van alle benzinemotoren geldt dat ze getuned worden middels OBD-tuning dan wel seriŽle tuning. Bij de A160i kan het voorkomen dat we een chipmodule op de testbank moeten maken. De tuning van de Mercedes-Benz benzinemotoren neemt ongeveer 2,0 tot 2,5 uur in beslag met uitzondering van het 200T model. De tuning van dit model duurt circa 3 tot 4 uur. Bij de benzinemotoren uit de A-klasse maken we eveneens een onderscheid qua bouwjaren, waarbij een gigantisch groot aanbod qua motorvermogens op het programma staat. Zo heeft de A150i standaard ‘slechts’ 70 kW/95 pk, terwijl de top van de A-klasse - de 200T met turbocompressor - over 142 kW/193 pk vermogen beschikt. De winst bedraagt gemiddeld 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Bij de 200T ligt de winst procentueel zelfs nog hoger. Ook de tuningsprijzen van de benzinemotoren uit de A-klasse staan op de website vermeld. Alle auto’s uit de Mercedes-Benz A-Klasse worden getuned op de vermogenstestbank en de prijzen zijn inclusief BTW en garantie.  

 
De 2.0 liter CDi-motor is onder de motorkap van veel Mercedes-Benz B-klasse modellen terug te vinden.

Voor alle Mercedes-Benz dieselmotoren uit de B-klasse geldt nagenoeg hetzelfde als bij de A-klasse; ze worden getuned middels OBD-tuning en de tuningsduur bedraagt circa 2,5 uur. Bij de CDi-dieselmotoren staat alleen de 2.0 liter op het programma staat. De winst bedraagt gemiddeld 18-22 kW (25-30 pk) aan vermogen en 50-60 Nm aan koppel. Bemerk dat de B180 CDi motor door tuning motorisch op het niveau kan worden gebracht van zijn grote broer, de B200 CDi. De tuningsprijzen van de CDi-motoren staan op de website vermeld. Voor nagenoeg 99 procent van alle benzinemotoren geldt dat ze getuned worden middels OBD-tuning danwel seriŽle tuning. Bij de B150i kan het voorkomen dat we een chipmodule op de testbank moeten maken. De tuning van de benzinemotoren neemt ongeveer 2,5 uur in beslag met uitzondering van het 200T model. De tuning van dit model duurt circa 3-4 uur. Bij de benzinemotoren van de B-klasse staat een gigantisch groot aanbod qua motorvermogen op het programma. Zo heeft de B150i standaard ‘slechts’ 70 kW/95 pk, terwijl de top van de B-klasse - de 200T met turbocompressor - over 142 kW/193 pk vermogen beschikt. De winst bedraagt gemiddeld 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Bij de 200T ligt de winst procentueel zelfs nog hoger. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tuningsprijzen van de benzinemotoren staan op de website vermeld en alle prijzen zijn incl. BTW en garantie. Een onderscheid wordt gemaakt tussen de B-modellen die geproduceerd zijn voor 2008 en na 2008, wanneer Mercedes-Benz haar B-klasse spectaculair uitbreidt!

 
De compressormotor zien we terug in veel Mercedes-Benz modellen. Afgebeeld is de 115 kW/156 pk sterke C180 Kompressor die nog wel wat kW's of pk's kan gebruiken!

Voor alle dieselmotoren uit de Mercedes-Benz C-klasse geldt dat ze getuned worden middels OBD-tuning danwel seriŽle tuning en dat de tijd van tuning circa 2,0 tot 3,5 uur in beslag neemt, afhankelijk van de uitvoering. Bij de nieuwere modellen met nog nieuwere technieken bedraagt de tijd soms wel tussen de 3,0 en de 4,0 uur. Maar ja, je wilt toch een perfecte tuning of niet? Wij zijn GEEN laptop tuners! Bij de C-klasse maken we diverse onderscheiden omdat dit model al vanaf 1993 op de markt is en dankzij het Multi-Point-Injectiesysteem ook vanaf dat jaar te tunen is. Echter, ons overzicht begint in het jaar 2000 voor de sedan. Ook alle aandacht voor de combi (later vervangen door de estate) en de coupe. Overigens introduceert men in 2001 de coupe als zijnde de Sports Coupe en in 2004 gaat deze door het leven als de Sportcoupe. In 2008 valt het doek voor dit model en het duurt tot 2011 voordat de nieuwe C-klasse Coupe haar opwachting maakt… De winst bij dieselmotoren bedraagt gemiddeld 18-24 kW/25-32 pk aan vermogen en 40-60 Nm aan koppel. De tuningsprijs van de CDi-motoren in de C-klasse is afzonderlijk vermeld. Toppers van het programma zijn ongetwijfeld de AMG-uitvoeringen. De manier van tuning van de benzinemotoren is verschillend door een diversiteit aan ECU’s, zodat de C-klasse getuned wordt door middel van  OBD-tuning, seriŽle tuning ofwel chiptuning. De tuning van de benzinemotoren neemt circa 2,5 tot 3,0  uur in beslag. Uitzonderingen zijn de AMG-motoren  die voor een optimale tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staan. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 8-10 procent aan vermogen en eveneens 8-10 procent aan koppel. Het aanpassen van de snelheidsbegrenzer vormt ook een belangrijk onderdeel van de tuning bij die modellen die op 250 km/u gelimiteerd zijn.  In 2011 bestaat het programma volledig uit BlueEFFICIENCY uitvoeringen en heeft de K-motor (compressor) het veld moeten ruimen voor de CGI-techniek. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De websiteprijzen van de C-klasse tuning zijn inclusief BTW en garantie. 

 
Met 450 kW/612 pk vermogen en 1000 Nm aan koppel is deze V12 in de Mercedes-Benz CL 65 AMG begrensd op 250 km/h. Op de Duitse Autobahn is deze topsnelheid soms frustrerend als er een nog snellere bolide voorbij komt racen…

De Mercedes-Benz CL-serie wordt gekenmerkt door uiterst krachtige motoren zoals de 4.2 liter V8, de 5.0 liter V8 en de 6.0liter V12. Turbogeblazen versies en mechanische compressor-varianten, waarbij het vermogen oploopt tot 450 kW/612 pk en niet minder dan 1000 Nm aan draaimoment (koppel)!!! De manier van tuning van deze motoren is verschillend door een diversiteit aan ECU’s, zodat de CL’s getuned worden door middel van  OBD-tuning, seriŽle tuning ofwel chiptuning. De tuning van  deze indrukwekkende benzinemotoren neemt circa 3,0 tot 4,0 uur in beslag. Uitzonderingen zijn de turbomotoren, compressormotoren en de V12-motoren die voor een perfecte tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staan. In de loop der jaren heeft Mercedes-Benz het CL-programma diverse keren uitgebreid en aangepast en deze indeling passen wij op de website ook toe. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 8 procent aan vermogen en eveneens 8 procent aan koppel. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. Het aanpassen van de snelheidsbegrenzer vormt ook een belangrijk onderdeel van de tuning! Pas vanaf het modeljaar 2011 zijn alle CL-modellen uitgerust met een turbocompressor. De tuningsprijs van de CL-benzinemotoren is afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde CL-prijzen op deze website zijn incl. BTW en garantie.  

 
Deze Mercedes-Benz CLC 200 CDi met 90 kW/122 pk gaat getuned met 110 kW/150 pk de straat weer op…Door de tuning komt het nieuwe maximale  draaimoment op 325 Nm; een fractie lager van hetgeen de 220 CDi standaard in huis heeft!

De Mercedes-Benz CLC-klasse wordt gekenmerkt door een uiterst rijk aanbod aan motoren. Bij de dieselmotoren is het aanbod gering; 3 CDi-uitvoeringen die door middel van OBD-tuning danwel seriŽle tuning op een hoger niveau gebracht kunnen worden. De winst na tuning bedraagt ca. 22 kW/30 pk vermogen en 55 Nm koppel. Bij de benzinemotoren begint het CLC-programma bij de 1.6 liter met 95 kW/129 pk vermogen en loopt op tot 200 kW/272 pk vermogen in de 3.5 liter V6 machine. De manier van tuning van deze motoren is verschillend door een diversiteit aan ECU’s, zodat de CLC’s getuned kunnen worden door middel van  OBD-tuning, seriŽle tuning, chiptuning ofwel een chipmodule. De tuning van  de meeste benzine- en dieselmotoren neemt circa 2,0 tot 2,5 uur in beslag. Uitzonderingen zijn de compressormotoren die voor een perfecte tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staan. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 8-10 procent aan vermogen en eveneens 8-10 procent aan koppel. De winst bij de compressormotoren ligt aanzienlijk hoger. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De CLC-tuningsprijzen van de motoren zijn afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde websiteprijzen zijn incl. BTW en garantie.

 
Absolute topper; de Mercedes-Benz CLK 55 AMG met 270 kW/367 pk vermogen en 510 Nm koppel. Tijdens de tuning wordt ook de snelheidsbegrenzer aangepast zodat de topsnelheid ver boven de 250 km/u komt...

De Mercedes-Benz CLK-serie wordt gekenmerkt door twee carrosserievarianten: een sportief ogende coupe en een dito cabriolet. Qua motorenaanbod was de keuze rijkelijk te noemen. De introductie was in 1997 en in 2009 viel het doek voor de CLK. In de afgelopen jaren hebben we diverse CLK-motoren getuned en de motoren die wij het meeste op de testbank hebben gehad waren de 200K en de 230K. Wie meer te investeren had kocht bijvoorbeeld een CLK 63 AMG met 354 kW/481 pk vermogen. In een latere fase van de produktie was de CLK-klasse zelfs nog leverbaar met CDi-dieselmotoren. Deze motoren worden middels OBD-tuning aangepast en dat duurt ca. 2,5 uur. De manier van tuning van de benzinemotoren is verschillend door een diversiteit aan ECU’s, zodat de CLK-klasse getuned wordt door middel van OBD-tuning, seriŽle tuning ofwel chiptuning. De tuning van de benzinemotoren neemt circa 2,5 tot 3,0 uur in beslag. Uitzonderingen zijn de AMG-motoren  die voor een optimale tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staan. In de loop der jaren heeft Mercedes-Benz het CLK-programma diverse keren uitgebreid en aangepast en deze indeling passen wij hier ook toe. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 8-10 procent aan vermogen en eveneens 8-10 procent aan koppel. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. Het aanpassen van de snelheidsbegrenzer vormt ook een belangrijk onderdeel van de tuning bij die modellen die op 250 km/u gelimiteerd zijn. De tuningsprijzen van de CLK-benzinemotoren zijn afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde websiteprijzen zijn inclusief BTW en garantie.   

 
Ook voor de Mercedes-Benz CLS 280 hebben we extra power in huis…

De Mercedes-Benz CLS-klasse wordt gekenmerkt door uiterst krachtige V8-motoren, AMG-uitvoeringen en dieselmotoren met een hoog koppel. Voor sommige mensen nog niet hoog genoeg! De manier van tuning van deze motoren is verschillend door een diversiteit aan ECU’s, zodat de CLS-sen getuned worden door middel van OBD-tuning, seriŽle tuning ofwel chiptuning. De tuning van  de dieselmotoren neemt circa 2,0 tot 2,5 uur in beslag. De tuning van  de indrukwekkende benzinemotoren neemt circa 3,0 tot 4,0 uur in beslag. Uitzonderingen zijn de AMG-versies die voor een perfecte tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staan. In 2006 moet de CLS 55 AMG plaats maken voor de CLS 63 AMG en in de loop der jaren heeft Mercedes-Benz het CLS-programma diverse keren uitgebreid en aangepast en deze indeling passen wij hier ook toe. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 8-10 procent aan vermogen en eveneens 8-10 procent aan koppel. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. Het aanpassen van de snelheidsbegrenzer vormt ook een belangrijk onderdeel van de tuning bij sommige modellen! Pas vanaf het modeljaar 2011 is het CLS-programma op z’n retour en staan er nog drie BlueEFFICIENCY modellen de lijst. De tuningsprijzen van de CLS-benzinemotoren zijn afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde websiteprijzen zijn incl. BTW en garantie.

 
Mooie coupť uit de Mercedes-Benz E-klasse die ook is uitgerust met Charged Gasoline Injection (CGI) techniek. Hier de 250-variant uit het jaar 2009.

De E-klasse is de absolute ‘bestseller’ van Mercedes-Benz sinds de introductie in 1993. Het programma kent een sedan, coupe, cabriolet en een combi (estate geheten bij de nieuwere modellen). Qua motorenaanbod was en is de keuze rijkelijk te noemen. In de afgelopen jaren heeft CHIPPOINT talloze E-motoren getuned. Aangezien er meer dan 750 verschillende uitvoeringen van de E-klasse zijn gemaakt beperken we ons hier tot het programma vanaf 1999. Het E-programma bestaat uit diesel- en benzinemotoren. De meeste CDi-motoren worden door middel van OBD-tuning aangepast en de tuning neemt circa 2,5 uur in beslag. De manier van tuning van de benzinemotoren is verschillend door een diversiteit aan ECU’s, zodat de E-klasse getuned wordt door middel van  OBD-tuning, seriŽle tuning ofwel chiptuning. De tuning van de benzinemotoren neemt circa 2,5 tot 3,0  uur in beslag. Uitzonderingen zijn de prestigieuze AMG-motoren  die voor een optimale tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staan. In de loop der jaren heeft Mercedes-Benz het E-programma diverse keren uitgebreid en aangepast en deze indeling passen wij hier ook toe. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 8-10 procent aan vermogen en eveneens 8-10 procent aan koppel. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. Het aanpassen van de snelheidsbegrenzer vormt ook een belangrijk onderdeel van de tuning bij die modellen die op 250 km/u gelimiteerd zijn. De tuningsprijzen van de E-klasse diesel- en benzinemotoren zijn afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde websiteprijzen zijn inclusief BTW en garantie.

 
‘Ohne oben’ rijden kan ook met de Mercedes-Benz G-klasse in de cabriolet-uitvoering. Keuze uit veel motoren variŽrend van 155 kW/211 pk tot 286 kW/388 pk vermogen.

Voor alle Mercedes-Benz dieselmotoren uit de G-klasse geldt dat ze getuned worden middels OBD-tuning en seriŽle tuning en dat de tijd van tuning circa 2,5 tot 3,0 uur in beslag neemt. Bij de CDi-dieselmotoren staan alleen de 270, 320, 350 en de 400-uitvoeringen op het programma. De winst bedraagt gemiddeld 18-29 kW/25-40 pk aan vermogen - uiteraard afhankelijk van de cilinderinhoud - en 50-60 Nm aan koppel. De tuningsprijs van de CDi-motoren is inclusief BTW en garantie maar verschilt qua uitvoering. Voor nagenoeg 99 procent van alle benzinemotoren geldt dat ze getuned worden middels chiptuning en OBD-tuning.De tuning van  benzinemotoren neemt circa 2,5 tot 3,0 uur in beslag. Uitzonderingen zijn de G55 AMG versies die voor een perfecte tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staat. Bij de benzinemotoren van de G-klasse staat een gigantisch groot aanbod qua motorvermogen op het programma. Het jaar 2010 is het jaar waarin de nieuwe generatie G-modellen is geÔntroduceerd . Onder de motorkap veranderde er niet veel. Het oude paradepaardje de G55 AMG met 350 kW/476 pk topvermogen moest het veld ruimen voor de G55 AMG met 373 kW/507 pk vermogen. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Bij motoren met honderden kW’s of pk’s aan vermogen neemt het percentage meestal af tot ca. 8 procent winst. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. Dat geldt voor alle 4x4-uitvoeringen en ook voor alle Lang-uitvoeringen. De tuningsprijzen van de benzinemotoren zijn eveneens afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde websiteprijzen zijn inclusief BTW en garantie.

 
Ook voor de GL-klasse heeft Mercedes-Benz een rijk aanbod aan V6- en V8-motoren ontwikkeld, oplopend van 155 kW/211 pk in de GL 320 CDi tot 286 kW/388 pk in de GL 500. Afgebeeld is de GL 320 CDi uitvoering.

Voor alle dieselmotoren uit de Mercedes-Benz GL-klasse geldt dat ze nagenoeg allemaal getuned worden middels OBD-tuning en seriŽle tuning en dat de tijd van tuning circa 2,5 tot 3,5 uur in beslag neemt. Bij de CDi-dieselmotoren staan alleen de 320, 350, 420 en 450-uitvoeringen op het programma. De winst bedraagt gemiddeld 22-29 kW (30-40 pk) aan vermogen - uiteraard afhankelijk van de cilinderinhoud - en 50-60 Nm aan koppel. Op het programma staan ook BlueEFFICIENCY en BlueTec modellen. Voor nagenoeg 99 procent van alle benzinemotoren geldt dat ze getuned worden middels seriŽle tuning en OBD-tuning. De tuning van benzinemotoren neemt circa 3,0 tot 3,5 uur in beslag. Bij de benzinemotoren van de GL-klasse staan qua aanbod met betrekking tot het motorvermogen slechts 2 uitvoeringen op het programma. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Bij motoren met honderden kW’s of pk’s aan vermogen, neemt het percentage meestal af tot ca. 8 procent winst. Sinds 2012 is het GL-programma bij de benzinemotoren gewijzigd. Leverbaar zijn dan de geblazen 4.7 liter V8-machine in de GL 500 (320 kW/435 pk) en de eveneens geblazen 5.3 liter V8 in de GL 63 AMG (410 kW/558 pk) uitvoering. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tuningsprijzen van de Mercedes-Benz benzine- en dieselmotoren van de GL-klasse staan op de website vermeld en alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en garantie.

 
Fiscale verschillen werken ook in het motorvermogen door. Zo beschikt de Mercedes-Benz 320 CDi-motor uit de GLK in Nederland over 224 pk maar in BelgiŽ over 211 pk vermogen. Na de CHIPPOINT tuning is er geen verschil meer tussen de twee uitvoeringen!

Voor alle Mercedes-Benz dieselmotoren van de GLK-klasse geldt dat ze nagenoeg allemaal getuned worden middels OBD-tuning en seriŽle tuning en dat de tijd van de tuning circa 2,5 tot 3,5 uur in beslag neemt. We maken een onderscheid tussen de modellen van voor en na 2012. Bij de CDi-dieselmotoren van de eerste generatie staan alleen de 200, 220, 250, 320 en 350-uitvoeringen op het programma. Na 2012 zet Daimler-Benz nog 2 verschillende dieselmotoren in: de 2.2 liter voor de 200 CDi-, 220 CDi- en de 250 CDi-uitvoering alsmede de grotere 3.0 V6-krachtbron in de 350 CDi-uitvoering. De winst bedraagt gemiddeld 22-29 kW/30-40 pk aan vermogen - uiteraard afhankelijk van de cilinderinhoud - en 50-60 Nm aan koppel. Op het CHIPPOINT programma staan ook de BlueEFFICIENCY en BlueTEC modellen. Voor nagenoeg 99 procent van alle benzinemotoren geldt dat ze getuned kunnen worden middels seriŽle tuning of OBD-tuning. De tuning van benzinemotoren neemt circa 3,0 uur in beslag. Bij de benzinemotoren van de GLK-klasse stonden aanvankelijk qua aanbod met betrekking tot het motorvermogen, slechts 2 uitvoeringen op het programma (170 kW/231 pk en 200 kW/272 pk). In 2012 wordt de GLK-klasse aangepast en sindsdien staat er nog slechts ťťn benzinemotor op het leveringsprogramma: de 350 4Matic met de 3.5 liter V6-machine met 225 kW/305 pk vermogen. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Bij motoren met honderden pk’s aan vermogen bedraagt het winstpercentage meestal ca. 8-10 procent. Qua vermogen en koppel is er voldoende keuze van 105 kW/143 pk vermogen tot 620 Nm koppel. De 3.5 liter benzinemotor en de kleinste dieselmotor, worden aangedreven op de achterwielen en kunnen op een 2WD-vermogenstestbank getuned worden. De overige uitvoeringen beschikken over vierwielaandrijving en worden bij CHIPPOINT uitsluitend getuned op een 4WD-vermogenstestbank. De tuningprijzen van zowel de benzinemotoren als de dieselmotoren, vindt u eveneens op de GLK-bladzijde vermeld staan. Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW, testbank en garantie.

 

Voor de verwende ML-rijder bracht Mercedes-Benz de 375 kW/510 pk sterke AMG-uitvoering op de markt. Afgebeeld is de ML 63 AMG uit 2008.

Voor alle dieselmotoren uit de Mercedes-Benz M-klasse (ook wel bekend als de ML-klasse) geldt dat ze nagenoeg allemaal getuned worden middels OBD-tuning en seriŽle tuning en dat de tijd van tuning circa 2,5 tot 3,5 uur in beslag neemt. Bij de CDi-dieselmotoren staan de 270, 280, 300, 320, 350, 400, 420 en 450-uitvoeringen op het programma. De winst bedraagt gemiddeld 22-29 kW/30-40 pk aan vermogen - uiteraard afhankelijk van de cilinderinhoud - en 50-60 Nm aan koppel. Op het programma staan ook BlueEFFICIENCY en BlueTec modellen. De tuningsprijzen van de CDi-motoren zijn afhankelijk van cilindergrootte en bouwjaar en zijn inclusief BTW en garantie. Voor nagenoeg 99 procent van alle benzinemotoren geldt dat ze getuned worden middels chiptuning, seriŽle tuning en OBD-tuning. De tuning van de ML-benzinemotoren neemt circa 3,0 tot 3,5 uur in beslag met uitzondering van de AMG-versies. Deze motoren staan veelal 7,0 tot 8,0 uur op de vermogenstestbank tijdens de tuning.Bij de benzinemotoren van de M-klasse staan qua aanbod met betrekking tot het motorvermogen vanaf 2011 nog 3 uitvoeringen van 200, 286 en 375 kW (272, 388 en 510 pk) vermogen op het programma. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Bij motoren met honderden kW’s of pk’s aan vermogen neemt het percentage meestal af tot ca. 8 procent winst. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tuningsprijzen van de ML-benzinemotoren zijn eveneens afhankelijk van de cilinderinhoud en bouwjaar. Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en garantie.

 

 

De Mercedes-Benz R-klasse kreeg in 2010 een andere carrosserie en motorisch werd het programma qua aanbod gedownsized maar werden diverse motoren nog veel krachtiger.

Voor alle Mercedes-Benz dieselmotoren van de R-klasse geldt dat ze door CHIPPOINT getuned worden middels OBD-tuning en seriŽle tuning en dat de tijd van tuning circa 2,5 tot 3,5 uur in beslag neemt. Bij de CDi-dieselmotoren staan alleen 3.0 en 3.5 liter motoren op het programma. De winst bedraagt gemiddeld 18-29 kW/25-40 pk aan vermogen - uiteraard afhankelijk van de cilinderinhoud - en 50-60 Nm aan koppel. De tuningsprijzen van de CDi-motoren zijn inclusief BTW en garantie maar verschillen qua uitvoering. Voor nagenoeg 99 procent van alle benzinemotoren geldt dat ze getuned worden middels OBD-tuning danwel seriŽle tuning. Echter, er zijn ook enkele ECU’s welke door chiptuning gedaan kunnen worden. De tuning van  benzinemotoren neemt circa 2,5 uur in beslag. Uitzondering is de 63 AMG-uitvoering die voor een perfecte tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staat. Bij de benzinemotoren van de R-klasse staat een gigantisch groot aanbod qua motorvermogen op het programma. Het jaar 2010 is het jaar waarin de nieuwe generatie R-modellen is geÔntroduceerd. Dat betekent iets minder aanbod maar wel veel krachtiger motoren. Het oude paradepaardje de R63 AMG met 375 kW/510 pk topvermogen moest het veld ruimen voor de R500 met 286 kW/388 pk vermogen. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Bij motoren met honderden kW’s of pk’s aan vermogen neemt het percentage meestal af tot ca. 8 procent winst. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. Dat geldt ook voor alle 4Matic-uitvoeringen maar ook voor alle Lang-uitvoeringen. De tuningsprijzen van de benzinemotoren zijn eveneens afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en garantie. Een onderscheid wordt gemaakt tussen de Mercedes-Benz R-modellen die geproduceerd zijn voor 2010 en na 2010.

 
Deze Mercedes-Benz S 350 CDi uit 2010 met standaard 540 Nm koppel heeft na de tuning de beschikking over 600 Nm.

De Mercedes-Benz S-klasse werd in1980 geÔntroduceerd maar wij hebben de tuningsmogelijkheden voor de S-modellen vanaf het bouwjaar 1998 in kaart gebracht. Tuning van de S-modellen van voor 1998 is overigens wel mogelijk, aangezien nog vele Ȕber-Benz uitvoeringen met relatief lage kilometerstanden rondrijden. Topmodel is de S600 met de machtige 270 kW/367 pk sterke V12-motor die tot 2002 in produktie blijft. Inmiddels is ook de S55 AMG geÔntroduceerd met 265 kW/360 pk. In 2002 worden zowel de S600 als de S55 AMG opgewaardeerd tot 368 kW/500 pk vermogen. Met twee verschillende motoren! De AMG-versie is uitgerust met een V8-motor terwijl de S600 over een V12-machine beschikt. In de jaren 2006-2008 gaan de vermogens nog verder omhoog en wordt de turbogeblazen S65 AMG op de markt gebracht: 450 kW/612 pk en 1000 Nm!!! Mercedes-Benz heeft veel S-modellen begrensd op 250 km/u. Naast de tuning en snelheidsbegrenzer-aanpassingen tunen wij ook de S-modellen met beduidend minder vermogen zoals de 145 kW/197 en 165 kW/224 pk uitvoeringen. De manier van tuning van deze motoren is verschillend door een diversiteit aan ECU’s, zodat de S-modellen getuned kunnen worden door middel van chiptuning, OBD-tuning ofwel seriŽle tuning. De tuning van de benzinemotoren neemt circa 2,5 tot 3,0 uur in beslag. Uitzonderingen zijn de AMG-versies en de V12-modellen die voor een perfecte tuning ca. 1 dag bij CHIPPOINT logeren. Zoals gezegd, heeft Mercedes-Benz in de loop der jaren de S-klasse diverse keren qua carrosserie en motorenaanbod uitgebreid en aangepast en deze indeling passen wij hier ook toe. Vanaf 2009 bestaan er meer dan 100 verschillende uitvoeringen van de S-klasse. De winst bij benzinemotoren zonder turbocompressor bedraagt normaliter 8-10 procent aan vermogen en eveneens 8-10 procent aan koppel. De winst bij compressormotoren ligt hoger. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tuningprijzen van de benzinemotoren zijn afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en garantie.  

 
Tussen de jaren 2006 en 2008, schommelt het vermogen van het Mercedes-Benz SL-programma tussen 200 kW/272 pk en 450 kW/612 pk. De laatste versie - de SL 65 AMG - is een dijk van een auto met niet minder dan 1000 Nm standaard. Afgebeeld de SL 350 uit 2008.

De Mercedes-Benz SL werd in 1980 geÔntroduceerd maar wij hebben de tuningsmogelijkheden voor de SL-modellen vanaf het bouwjaar 1998 in kaart gebracht. Tuning van de SL-modellen van voor 1998, is overigens wel mogelijk. Topmodel is de SL 600 met de machtige 290 kW/394 pk sterke V12-motor die tot 2001 in produktie blijft. In de jaren tussen 2001 en 2006 wordt de SL 55 AMG geÔntroduceerd met eerst 350 kW/476 pk en iets later 368 kW/500 pk rond. Ook de SL 600 wordt opgewaardeerd naar 368 kW/500 pk. In de jaren 2006-2008 gaan de vermogens nog verder omhoog en wordt de turbogeblazen SL 65 AMG op de markt gebracht: 450 kW/612 pk en 1000 Nm!!! Sinds 2008 is door de facelift het SL-programma wederom gewijzigd en is de Black Series uitvoering van dit turbokanon - draait een topsnelheid van 320 km/u - een uitzondering aangezien Mercedes-Benz haar modellen nagenoeg allemaal begrensd heeft op 250 km/u. Naast tuning en snelheidsbegrenzer-aanpassingen, tunen wij ook de SL-modellen met beduidend minder vermogen zoals de 150, 165, 170, 180 en de 200 kW (204, 224, 231, 245 en de 272 pk) uitvoeringen. De manier van tuning van deze motoren is verschillend door een diversiteit aan ECU’s, zodat de SL-modellen getuned kunnen worden door middel van chiptuning, OBD-tuning ofwel seriŽle tuning. De tuning van de benzinemotoren neemt circa 2,5 tot 3,0  uur in beslag. Uitzonderingen zijn de AMG-versies en de V12-modellen die voor een perfecte tuning 1 dag bij ons logeren. Zoals gezegd heeft Mercedes-Benz in de loop der jaren  de SL-klasse diverse keren qua carrosserie en motorenaanbod uitgebreid en aangepast en deze indeling passen wij hier ook toe. De winst bij benzinemotoren zonder turbocompressor bedraagt normaliter 8-10 procent aan vermogen en eveneens 8-10 procent aan koppel. De winst bij compressormotoren ligt hoger. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank en de tuningprijzen van de SL-benzinemotoren zijn afhankelijk van de uitvoering. Alle vermelde websiteprijzen zijn inclusief BTW en garantie.

 
De Mercedes-Benz SLK 350 uit 2011 heeft standaard 225 kW/306 pk vermogen en dat straalt-ie ook uit. De 3.5 liter wordt al meer dan 10 jaar door CHIPPOINT getuned!

Het Mercedes-Benz SLK-programma werd in 1996 geÔntroduceerd en bestond uit een 100 kW/136 pk sterke SLK 200 en de 142 kW/193 pk sterke 230 Kompressor uitvoering. In het jaar 2000 werd het programma uitgebouwd met de AMG-variant en de V6-krachtbron in de SLK 320. De manier van tuning van deze motoren is verschillend door een diversiteit aan ECUís, zodat de SLK-modellen getuned kunnen worden door middel van chiptuning, OBD-tuning ofwel seriŽle tuning. De tuning van  de benzinemotoren neemt circa 2,5  uur in beslag. Uitzonderingen zijn de AMG-versies die voor een perfecte tuning ca. 7,0  tot 8,0 uur op de testbank staan. In 2004 moet de SLK 32 AMG plaats maken voor de SLK 55 AMG en in de loop der jaren heeft Mercedes-Benz het SLK-programma diverse keren uitgebreid en aangepast en deze indeling passen wij hier ook toe. De winst bij benzinemotoren bedraagt normaliter 8-10 procent aan vermogen en eveneens 8-10 procent aan koppel. De winst bij compressormotoren ligt aanzienlijk hoger. Alle autoís worden getuned op de vermogenstestbank. Pas vanaf het modeljaar 2011 is het SLK-programma qua motorenaanbod op zín retour en staan er nog maar drie BlueEFFICIENCY modellen op de lijst. Ook deed in 2011 de 250 CDi-dieselmotor haar intrede. De tuningprijzen van de SLK-benzinemotoren zijn afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde websiteprijzen zijn inclusief BTW en garantie.

 
De dieselvarianten van de Mercedes-Benz Sprinter van de eerste generatie hadden nog geen CR-motor maar een turbogeblazen dieselmotor (TD) met indirecte inspuiting. Deze motoren tunen wij niet! Wel de CDi-dieselmotoren. Afgebeeld is de Sprinter 308 CDi.

Ook de Mercedes-Benz Sprinter is evenals de Vito een ‘succesbus’. Bij personenvervoer staat de bus bovenaan. Het Sprinter-programma is dusdanig groot dat we hier wel honderd beeldschermen mee kunnen vullen. Denk hierbij aan de verschillende carrosserielengten, diverse gewichtsklassen, verschillende dakhoogten, campers, vans, dubbelcabines, taxi’s, busjes voor personenvervoer en het royale motorenaanbod dat begint bij 65 kW/88 pk en oploopt tot 140 kW/190 pk vermogen. Derhalve hebben we een indeling gemaakt voor de motoren en de modellen van voor 2010 en na 2010. Voor de oude turbodieselmotoren tot 1999 geldt dat ze niet getuned kunnen worden. Wel de opvolgers die in 1999 haar intrede doen: de CommonRail motoren ofwel de CDi-motoren. De tijd van de OBD-tuning neemt circa 2,0  tot 2,5 uur in beslag. De winst bij deze dieselmotoren bedraagt gemiddeld 22 kW/30 pk aan vermogen en circa 45-55 Nm aan koppel. Vanaf 2010 is het Sprinter-programma aangepast en zijn de ECU’s veranderd. Dat betekent dat deze generatie 3,0 tot 3,5 uur nodig heeft voor de tuning. Naast de OBD-tuning worden sommige uitvoeringen middels seriŽle tuning opgewaardeerd. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tuningprijzen van de nieuwe generatie Sprinter-motoren staan op de website vermeld en zijn inclusief BTW en garantie.

 
Meest getunede Mercedes-Benz V-klasse is de uitvoering met de CDi-motor welke in maart 1999 werd geÔntroduceerd.

Alhoewel Mercedes-Benz de V-klasse niet meer op haar programma heeft staan, zien we nog steeds eigenaren van een V-klasse uitvoering een afspraak maken voor een vermogenstuning. Voor de oude turbodieselmotoren (1996-1999) geldt dat ze niet getuned kunnen worden. Wel de opvolgers die in 1999 haar intrede doen: de CommonRail motoren ofwel de CDi-motoren met resp. 75 kW/102 pk dan wel 90 kW/122 pk vermogen. De tijd van de OBD-tuning neemt circa 2,0  tot 2,5 uur in beslag. De winst bij deze dieselmotoren bedraagt gemiddeld 22 kW/30 pk aan vermogen en circa 45-50 Nm aan koppel. De winst bij de V-klasse benzinemotoren bedraagt circa 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan draaimoment (koppel). Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tijd van deze chiptuning neemt circa 2,0  tot 2,5 uur in beslag. De tuningsprijzen van de V-klasse benzine- en dieselmotoren staan op de website vermeld en zijn inclusief BTW en garantie.

 
De Mercedes-Benz Vaneo kende een rijk programma aan motoren; zowel diesel- als benzinemotoren. De meest getunede Vaneo’s zijn voorzien van een 55 kW/75 pk benzinemotor of de 60 kW/82 pk dieselmotor...

Alhoewel Mercedes-Benz de Vaneo sinds 2006 niet meer levert, zien we nog steeds de Vaneo binnenkomen voor een tuning. Met name de lichtst gemotoriseerde uitvoeringen kunnen best wel een extra vitaminestoot gebruiken! Voor alle dieselmotoren geldt dat ze allemaal getuned kunnen worden middels OBD-tuning. De tijd van tuning neemt circa 2,0  tot 2,5 uur in beslag. Bij de CDi-dieselmotoren staan alleen de 55 kW/75 pk en de 66 kW/90 pk op het programma. De winst bedraagt bij de dieselmotoren gemiddeld 18-22 kW/25-30 pk aan vermogen en circa 50 Nm aan koppel.  De winst bij de Vaneo benzinemotoren bedraagt normaliter 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tijd van de chiptuning neemt circa 2,0  tot 2,5 uur in beslag. De tuningprijzen van de Vaneo diesel- en benzinemotoren staan op de website vermeld en zijn inclusief BTW en garantie.

 
De prestaties van de 3.0 liter CDi-dieselmotor in de Mercedes-Benz Viano komen op een veel hoger niveau dankzij een winst van 29 kW/40 pk aan vermogen en 80 Nm aan koppel! Het vermogen komt door de tuning op bijna 184 kW/250 pk.

Voor de motoren van de Mercedes-Benz Viano reeks geldt dat ze nagenoeg allemaal getuned kunnen worden middels OBD-tuning dan wel seriŽle tuning. Ook chiptuning en chipmodules behoren tot de mogelijkheden. De duur van de tuning neemt circa 2,0 tot 3,0 uur in beslag. Bij de CDi-dieselmotoren staan alleen de 2.2 liter (CDi 2.0 en CDi 2.2) en de 3.0 liter V6 op het programma. De winst bedraagt bij de dieselmotoren gemiddeld 18-29 kW/25-40 pk aan vermogen - uiteraard afhankelijk van de cilinderinhoud - en 45 tot 80 Nm aan koppel. De tuningprijzen van de CDi-motoren zijn inclusief BTW en garantie maar verschillen qua uitvoering. Voor bepaalde Viano modellen met de CDi 2.0 met 100 kW/136 pk en 350 Nm wordt vanaf het modeljaar 2011 een nieuwere ECU gebruikt en dat brengt een iets hogere tuningprijs met zich mee. De winst bedraagt 25 kW/34 pk aan vermogen en 60 Nm aan koppel. De winst bij de benzinemotoren bedraagt normaliter 10 procent aan vermogen en eveneens 10 procent aan koppel. Alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tuningprijzen van de benzinemotoren zijn eveneens afhankelijk van de uitvoering en alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en garantie.

 
De 115 CDi-motor van de Mercedes-Benz Vito kan naar 140 kW/190 pk vermogen en 385 Nm koppel getuned worden.

De ‘succesbus’ van Mercedes-Benz is ongetwijfeld de veelzijdige Vito. ‘Functioneel als een bedrijfswagen, comfortabel als een personenwagen’, is het motto. Het Vito-programma is dusdanig groot dat we hier wel honderd beeldschermen mee kunnen vullen. Denk hierbij aan de verschillende carrosserielengten, de diverse dakhoogten, campers, vans, dubbelcabines, taxi’s, busjes voor personenvervoer, de Vito’s met de permanente vierwielaandrijving en het royale motoren-aanbod dat begint bij 70 kW/95 pk en oploopt tot 190 kW/258 pk vermogen!!! Derhalve hebben we een indeling gemaakt voor de motoren en de modellen van voor 2010 en na 2010. Voor de oude turbodieselmotoren (1996-1999) geldt dat ze niet getuned kunnen worden. Wel de opvolgers die in 1999 haar intrede doen: de CommonRail motoren ofwel de CDi-motoren. De duur van de OBD-tuning neemt circa 2,0  tot 2,5 uur in beslag. De winst bij deze dieselmotoren bedraagt gemiddeld 22 kW/30 pk aan vermogen en circa 45-55 Nm aan koppel. Vanaf 2010 is het Vito-programma aangepast en zijn de ECU’s veranderd. Dat betekent dat deze generatie 3,0 tot 3,5 uur nodig heeft voor de tuning. Naast de OBD-tuning worden sommige uitvoeringen middels seriŽle tuning opgewaardeerd en alle auto’s worden getuned op de vermogenstestbank. De tuningprijzen van de Vito-motoren staan op de website vermeld en zijn inclusief BTW en garantie.  

 

 

Type
standaard
vermogen
pk
vermogen
winst
pk
getuned
vermogen
pk
toename
trekkracht
Nm
prijs
all-in
vanaf
           
Chiptuning Mercedes C32 AMG 354 26 380 35 999,00
Chiptuning Mercedes C36 AMG 280 23 303 21 999,00
Chiptuning Mercedes C43 AMG 306 31 337 29 999,00
Chiptuning Mercedes C180 1.8 122 14 136 20 399,00
Chiptuning Mercedes C180 1.8 129 15 144 22 399,00
Chiptuning Mercedes C180 1.8 Coupe 129 15 144 22 399,00
Chiptuning Mercedes C180 1.8 Kompressor 143 31 174 51 999,00
Chiptuning Mercedes C200 1.8 Coupe Kompressor 163 35 198 52 999,00
Chiptuning Mercedes C200 1.8 Kompressor 163 35 198 52 999,00
Chiptuning Mercedes C200 2.0 136 14 150 20 399,00
Chiptuning Mercedes C200 2.2 CDI 102 30 132 41 399,00
Chiptuning Mercedes C200 2.2 CDI 116 30 146 41 399,00
Chiptuning Mercedes C200 2.2 CDI 2002 122 29 151 44 499,00
Chiptuning Mercedes C200 2.2 CDI 2002 122 31 153 48 499,00
Chiptuning Mercedes C200 Coupe 2.2 CDI 122 29 151 44 499,00
Chiptuning Mercedes C200 Coupe 2.2 CDI 122 31 153 48 499,00
Chiptuning Mercedes C220 150 14 164 20 399,00
Chiptuning Mercedes C220 2.2 CDI 125 33 158 41 399,00
Chiptuning Mercedes C220 2.2 CDI 136 37 173 44 399,00
Chiptuning Mercedes C220 2.2 CDI 2002 136 33 169 41 499,00
Chiptuning Mercedes C220 2.2 CDI 2002 150 33 183 41 499,00
Chiptuning Mercedes C220 Coupe 2.2 CDI 136 37 173 44 399,00
Chiptuning Mercedes C220 Coupe 2.2 CDI 143 33 176 41 399,00
Chiptuning Mercedes C220 Coupe 2.2 CDI 136 33 169 41 499,00
Chiptuning Mercedes C220 Coupe 2.2 CDI 150 33 183 41 499,00
Chiptuning Mercedes C230 2.3 Kompressor 193 37 230 48 999,00
Chiptuning Mercedes C230 2.3 Kompressor 197 37 234 48 999,00
Chiptuning Mercedes C230 Cabrio 2.3 Kompressor 193 37 230 48 999,00
Chiptuning Mercedes C230 Coupe 2.3 Kompressor 193 37 230 48 999,00
Chiptuning Mercedes C240 2.4 170 15 185 20 399,00
Chiptuning Mercedes C240 2.6 V6 163 15 178 20 399,00
Chiptuning Mercedes C240 2.6 V6 170 15 185 20 399,00
Chiptuning Mercedes C250 2.5 TD 150 33 183 59 399,00
Chiptuning Mercedes C270 2.7 CDI 163 32 195 55 499,00
Chiptuning Mercedes C270 2.7 CDI 163 34 197 48 499,00
Chiptuning Mercedes C270 2.7 CDI 2002 163 34 197 48 550,00
Chiptuning Mercedes C270 2.7 CDI 2002 177 34 211 48 550,00
Chiptuning Mercedes C280 2.8 193 16 209 20 399,00
Chiptuning Mercedes C280 2.8 V6 197 17 214 20 399,00
Chiptuning Mercedes C320 3.2 V6 218 20 238 24 399,00
           

Mercedes C220 CDI Vermogens- / Koppeldiagram

Type
standaard
vermogen
pk
vermogen
winst
pk
getuned
vermogen
pk
toename
trekkracht
Nm
prijs
all-in
vanaf
Chiptuning Mercedes CL55 AMG 360 26 386 20 999,00
Chiptuning Mercedes CL420 V8 279 21 300 25 599,00
Chiptuning Mercedes CL500 306 21 327 25 999,00
Chiptuning Mercedes CL500 320 22 342 25 999,00
Chiptuning Mercedes CL600 367 22 389 50 1199,00
Chiptuning Mercedes CL600 394 30 424 50 1199,00
Chiptuning Mercedes CL600 Biturbo 500 35 535 62 2999,00
           
Chiptuning Mercedes CLK55 AMG 347 33 380 20 999,00
Chiptuning Mercedes CLK200 1.8 Kompressor 163 35 198 52 999,00
Chiptuning Mercedes CLK200 2.0 136 14 150 20 399,00
Chiptuning Mercedes CLK200 Cabrio 1.8 Kompressor 163 35 198 52 999,00
Chiptuning Mercedes CLK200 Cabrio 2.0 136 14 150 20 399,00

Chiptuning Mercedes CLK230 2.3 Kompressor

193 37 230 48 999,00
Chiptuning Mercedes CLK230 2.3 Kompressor 197 38 235 48 999,00
Chiptuning Mercedes CLK230 Cabrio 2.3 Kompressor 193 37 230 48 999,00
Chiptuning Mercedes CLK230 Cabrio 2.3 Kompressor 197 38 235 48 999,00
Chiptuning Mercedes CLK240 2.6 V6 163 15 178 20 399,00
Chiptuning Mercedes CLK240 Cabrio 2.6 163 15 178 20 399,00
Chiptuning Mercedes CLK270 CDI 163 34 197 48 499,00
Chiptuning Mercedes CLK270 CDI 170 34 204 48 499,00
Chiptuning Mercedes CLK320 3.2 V6 218 20 238 24 399,00
Chiptuning Mercedes CLK320 Cabrio 3.2 218 20 238 24 399,00
Chiptuning Mercedes CLK430 4.3 V8 279 21 300 25 499,00
Chiptuning Mercedes CLK430 Cabrio 4.3 279 21 300 25 499,00
Chiptuning Mercedes CLK500 306 21 327 25 999,00
Chiptuning Mercedes CLK500 Cabrio 5.0 306 21 327 25 999,00
Chiptuning Mercedes CLS350 272 20 292 23 999,00
Chiptuning Mercedes CLS500 306 22 328 25 999,00
           
Chiptuning Mercedes CLS500 AMG 476 35 511 45 1999,00
           

Mercedes E 200 CDI Vermogens- / Koppeldiagram - Chiptuning

Type
standaard
vermogen
pk
vermogen
winst
pk
getuned
vermogen
pk
toename
trekkracht
Nm
prijs
all-in
vanaf
           
Chiptuning Mercedes G55 AMG 354 26 380 20 999,00
Chiptuning Mercedes G55 AMG 476 26 502 20 1999,00
Chiptuning Mercedes G270 CDI 156 34 190 48 499,00
Chiptuning Mercedes G290 TD 120 35 155 56 399,00
Chiptuning Mercedes G300 TD 177 38 215 72 399,00
Chiptuning Mercedes G320 210 21 231 25 399,00
Chiptuning Mercedes G320 215 21 236 25 399,00
Chiptuning Mercedes G320 220 21 241 25 399,00
Chiptuning Mercedes G400 CDI 250 38 288 51 650,00
Chiptuning Mercedes G500 296 21 317 25 999,00
           
Chiptuning Mercedes S55 AMG 360 26 386 20 1499,00
Chiptuning Mercedes S55 AMG 500 26 526 20 1999,00
Chiptuning Mercedes S280 193 16 209 20 399,00
Chiptuning Mercedes S300 TD 177 38 215 72 399,00
Chiptuning Mercedes S320 224 21 245 25 399,00
Chiptuning Mercedes S320 231 20 251 25 399,00
Chiptuning Mercedes S320 CDI 197 38 235 51 499,00
Chiptuning Mercedes S320 CDI 2003 204 34 238 61 550,00
Chiptuning Mercedes S350 245 21 266 27 399,00
Chiptuning Mercedes S400 CDI 250 38 288 51 650,00
Chiptuning Mercedes S400 CDI 2003 260 35 295 68 699,00
Chiptuning Mercedes S420 279 21 300 25 499,00
Chiptuning Mercedes S430 279 21 300 25 499,00
Chiptuning Mercedes S500 299 20 319 23 999,00
Chiptuning Mercedes S500 CDI 306 21 327 25 999,00
Chiptuning Mercedes S500 CDI 320 22 342 25 999,00
Chiptuning Mercedes S600 368 28 396 50 1199,00
Chiptuning Mercedes S600 394 28 422 50 1199,00
Chiptuning Mercedes S600 Biturbo 500 35 535 62 2999,00

Mercedes S 320 CDI

           
Chiptuning Mercedes SL55 AMG 354 26 380 20 999,00
Chiptuning Mercedes SL55 AMG 360 26 386 20 999,00
Chiptuning Mercedes SL55 AMG 500 26 526 20 1999,00
Chiptuning Mercedes SL60 AMG 381 21 402 20 1599,00
Chiptuning Mercedes SL350 245 21 266 27 399,00
Chiptuning Mercedes SL500 306 21 327 25 999,00
Chiptuning Mercedes SL600 Biturbo 500 35 535 62 2999,00
           

Reactie van een Mercedes CLK 230K rijder uit Utrecht
Na het lezen over compressortuning op internet was mijn belangstelling aangewakkerd. Niet dat de CLK iets te kort komt voor een Cabrio maar net even dat tikje meer was voor mij voldoende. Ook mijn Audi S6 Avant is door u getuned en dat bevalt mij superbest. Zeker als ik naar mijn fabriek in Polen rijd. Door het verwijderen van de speedlimiter heb ik voor de eerste keer in mijn leven meer dan 250 km/u gereden!!! Ik ben nu net terug van een zakenreis uit China en heb nu al een paar keer met de CLK gereden. Ondanks de automaat is de souplesse echt grandioos te noemen. Klasse! Nogmaals bedankt voor de uitstekende service en toewijding en tot de volgende auto. Zal volgend jaar zijn.


 

Reactie van een Mercedes C180 Kompressor rijder uit Amsterdam
Na mijn tuningservaring met mijn SLK 200 Kompressor, was mijn vertrouwen in het tunen van een motor voorzien van een mechanische kompressor tot een dieptepunt gedaald. Men had destijds alleen een ander programmaatje erin gezet en klaar was kees. Nog geen uur werk!!! Er was geen testbank dus geloof het maar… Na een tijdje rondrijden vond ik de toenames wel minimaal. Ik begon aan die tuning te twijfelen. Ik besloot de auto op een testbank in Amsterdam te laten meten en daar bleek het vermogen te zijn toegenomen met 5 pk’s. Waauuww, wat een winst. Rondvraag in Nederland leverde al gauw de informatie op dat ze het kompressorwiel waren vergeten. Ik ben teruggegaan naar dat bedrijfje en ik heb voor 75 procent mijn geld teruggekregen. Ik heb toen alles laten rusten... Mijn kinderen waren ondertussen iets groter geworden en daarom besloot ik om een C180 Kompressor Classic aan te schaffen met 4-deuren want voor een gezin met kinderen zijn 4-deuren toch wel heel essentieel. Een mooie bak van 2004 met weinig kilometers op de teller. Probleem was dat deze 143 pk motor 20 pk’s minder levert dan in de SLK. Ook de trekkracht was een stukkie minder: 40 Nm. En bovendien vind ik het een zware bak. Op internet kwam ik CHIPPOINT tegen en na een interessant gesprek wist ik het meteen: daar moest mijn C180 getuned worden. Inmiddels is de auto zeer professioneel door CHIPPOINT getuned en nu ben ik een gelukkige Kompressor-rijder, want na de tuning op de testbank had mijn wagen 172 pk vermogen – winst 29 pk en bovendien 9 pk meer dan mijn ‘oude’ SLK 200 Kompressor – en een koppel van 245 Nm. Winst precies 55 Nm. Wat een kwaliteit! Voor alle Kompressor-rijders: dit bedrijf is een aanrader! Heren tuners: ga zo door en de groeten uit Mokum.

 

 

Type
standaard
vermogen
pk
vermogen
winst
pk
getuned
vermogen
pk
toename
trekkracht
Nm
prijs
all-in
vanaf
           
Chiptuning Mercedes Sprinter 220 2.2 CDI 122 33 155 41 399,00
Chiptuning Mercedes Sprinter 270 2.7 CDI 156 34 190 48 399,00
Chiptuning Mercedes Sprinter 212 2.9 TD 122 28 150 45 399,00
Chiptuning Mercedes Sprinter 312 2.9 TD 122 28 150 45 399,00
Chiptuning Mercedes Sprinter 412 2.9 TD 122 28 150 45 399,00
           
Chiptuning Mercedes V200 CDI 102 30 132 48 399,00
Chiptuning Mercedes V220 CDI 122 33 155 41 399,00
           
Chiptuning Mercedes Vaneo 1.6 82 9 91 12 399,00
Chiptuning Mercedes Vaneo 1.6 102 10 112 13 399,00
Chiptuning Mercedes Vaneo 1.7 CDI 75 27 102 50 399,00
Chiptuning Mercedes Vaneo 1.7 CDI 91 27 118 48 399,00
Chiptuning Mercedes Vaneo 1.9 125 14 139 20 399,00
           
Chiptuning Mercedes Viano 220 CDI 109 27 136 48 499,00
Chiptuning Mercedes Viano 220 CDI 150 33 183 41 499,00
Chiptuning Mercedes Viano 3.2 190 21 211 25 399,00
Chiptuning Mercedes Viano 3.5 231 21 252 25 399,00
           
Chiptuning Mercedes Vito 108 CDI 80 30 110 48 399,00
Chiptuning Mercedes Vito 109 CDI 88 32 120 44 499,00
Chiptuning Mercedes Vito 110 CDI 102 30 132 48 399,00
Chiptuning Mercedes Vito 111 CDI 109 32 141 44 499,00
Chiptuning Mercedes Vito 112 CDI 122 33 155 41 399,00
Chiptuning Mercedes Vito 115 CDI 150 32 182 44 499,00

Mercedes Vito 108cdi

Mercedes Vito 109 cdi

 
Mercedes-Benz A-klasse Mercedes-Benz B-klasse Mercedes-Benz C-klasse
Mercedes-Benz CL Mercedes-Benz CLC Mercedes-Benz CLK
Mercedes-Benz CLS Mercedes-Benz E-klasse Mercedes-Benz G-klasse
Mercedes-Benz GL-klasse Mercedes-Benz GLK Mercedes-Benz M-Klasse
Mercedes-Benz R-klasse Mercedes-Benz S-klasse Mercedes-Benz SL
Mercedes-Benz SLK Mercedes-Benz Sprinter Mercedes-Benz V-klasse
Mercedes-Benz Vaneo Mercedes-Benz Viano Mercedes-Benz Vito
     
LAATST BIJGEWERKT 29 jun 2015
 

 

 

© 1999-2015  COPYRIGHT CHIPPOINT TUNING SOLUTIONS

© 2002-2015  COPYRIGHT BIZWISE ENTERPRISES LTD – INTELLECTUEEL EIGENDOM

HET KOPIEREN VAN DEZE GEGEVENS EN OPENBAAR MAKEN IN WELKE VORM DAN OOK IS VERBODEN. Elk gebruik van deze informatie voor commerciŽle of reclamedoeleinden of soortgelijke activiteiten, is expliciet verboden en tegen overtreding van dat verbod zal worden opgetreden. Bizwise Enterprises LTD verzoekt te worden geÔnformeerd bij constatering van dergelijke activiteiten of enig vermoeden daarvan.

© BizWise Enterprises LTD Auteurswet, geschriftenbescherming (art. 10 lid 1 sub 1).

 

Chiptuning Alfa Romeo - Chiptuning Audi - Chiptuning BMW - Chiptuning Chrysler - Chiptuning CitroŽn - Chiptuning Fiat - Chiptuning Ford - Chiptuning Honda - Chiptuning Hyundai - Chiptuning Isuzu - Chiptuning Jaguar - Chiptuning Jeep - Chiptuning Kia - Chiptuning Lancia - Chiptuning Land Rover - Chiptuning Mazda - Chiptuning Mercedes - Chiptuning MG - Chiptuning Mini - Chiptuning Mitsubishi - Chiptuning Nissan - Chiptuning Opel - Chiptuning Peugeot - Chiptuning Porsche - Chiptuning Renault - Chiptuning Rover - Chiptuning Saab - Chiptuning Seat - Chiptuning Skoda - Chiptuning SsangYong - Chiptuning Suzuki - Chiptuning Toyota - Chiptuning Volkswagen - Chiptuning Volvo