Chippoint.com - Chiptuning voor benzine- en dieselmotoren

Informatie en afspraken:
tel. 077 - 324 06 99
mob. 06 - 29 798 731
mob. 0495 - 190 736

 

 

 

Home/info
Actueel nieuws

E-mail

Chiptuning Alfa Romeo
Chiptuning Audi
Chiptuning BMW
Chiptuning Chrysler
Chiptuning Citroën

Chiptuning Dacia
Chiptuning Ferrari

Chiptuning Fiat
Chiptuning Ford
Chiptuning Honda
Chiptuning Hyundai
Chiptuning Isuzu
Chiptuning Jaguar
Chiptuning Jeep
Chiptuning Kia
Chiptuning Lancia
Chiptuning Land Rover
Chiptuning Mazda
Chiptuning Mercedes
Chiptuning MG
Chiptuning Mini
Chiptuning Mitsubishi
Chiptuning Nissan
Chiptuning Opel
Chiptuning Peugeot
Chiptuning Porsche
Chiptuning Renault
Chiptuning Rover
Chiptuning Saab
Chiptuning Seat
Chiptuning Skoda
Chiptuning SsangYong
Chiptuning Suzuki
Chiptuning Toyota
Chiptuning Volkswagen
Chiptuning Volvo

In uw regio

E-mail / Bestellen

 

 
  CHIPPOINT DEN HAAG ook voor Ford Chiptuning FORD TRANSIT met 74 kW/100 pk vermogen wordt een raket
Je hebt belangstelling in de aanschaf van een nieuwe Ford Transit met 114 kW/155 pk motorvermogen en een koppel van 330 Nm. Maar de instapper kost wel zo’n 7.000 euro minder in aanschaf... Wat doe je dan? Veel automobilisten hebben de weg al gevonden naar professionele autotuning. Die krijg je in Nederland niet voor 200 euro. Voor 200 euro ga je op vakantie maar laat je geen auto tunen van 20.000 euro of meer... De nieuwe generatie Ford Transit is nog niet te zien op de vernieuwde CHIPPOINT website want die is momenteel bewerking. Maar sedert de eerste nieuwe Transits in België en Nederland leverbaar zijn, worden ze door ons getuned. Alles draait om de beproefde 2.2 liter TDCi-dieselmotor met standaard 114 kW/155 pk vermogen. Zoals algemeen bekend is worden instapmodellen qua motorvermogen door de automobielbouwers gedownsized. Ook Ford doet hieraan mee. Het motormanagement werd eventjes ‘zwaar geknepen’ en dat betekende dat het goedkoopste instapmodel, de Business Edition, een beetje langzamer over de weg rijdt dan zijn ‘dikkere’ maar veel krachtiger broers. Nog maar 74 kW/100 pk vermogen is er over voor deze instapper. Voor onze afdeling Research & Development een mooie uitdaging om er weer een echte “muscle car’ van te maken. Dat is inmiddels meer dan goed gelukt. En met wat voor prestaties! Door aanpassingen in de software gaat het vermogen met ca. 52 kW/70pk omhoog maar nog spectaculairder is de koppelwinst: 160 Nm. Ja u leest goed! Het draaimoment neemt door de professionele aanpassingen toe van 280 tot 440 Nm. Ook de snelheidsbegrenzer passen we aan aangezien er gigantisch veel eindvermogen is. Overigens is dit een verantwoorde veilige ingreep aangezien de basis 114 kW/155 pk is. De vermogenstest staat afgebeeld op de Ford page van Chippoint.com. Klik hier. Tip: bel of mail altijd voor de meest actuele tuningprijs en uitgebreide info over elke vorm van Transit-tuning.
CHIPPOINT DEN HAAG ook voor Volvo Chiptuning
VOLVO-tuning behoort bij CHIPPOINT tot de kernactiviteiten
In de afgelopen jaren is het Volvo-tuningsprogramma van CHIPPOINT Tuning Solutions sterk uitgebreid en vormt het samen met de Duitse topmerken een hoofdactiviteit van ons. Voor ons was het aanleiding om het Volvo gedeelte van deze website eens kritisch te bekijken en die modellen te schrappen die we niet meer binnen zien komen vanwege hun hoge leeftijd of zeer hoge kilometerstand. Kilometerstanden van 500.000 tot 700.000 zijn bij Volvo's geen uitzondering. Op de nieuwe Volvo pagina - u komt er op terecht als u op de foto links klikt - treft u informatie aan over de te tunen modellen. Nog een klik op het geselecteerde Volvo type en u komt op die pagina uit. Daar vindt u alle informatie over de jaargangen, vermogenswinsten, kopppelwinsten en de prijzen. Daar wij inmiddels beschikken over 11 vermogenstestbanken in de Benelux, waaronder 4WD-banken, kunnen wij elke Volvo professioneel tunen. Nagenoeg alle Volvo-motoren zijn in de loop der jaren door ons 'behandeld' en functioneren nog steeds optimaal. Ook buitenbeentjes zoals een T6- en een D6-motor hebben we op de testbank mogen ontmoeten en de resultaten staan afgebeeld door middel van duidelijke grafieken met uitleg. Tip: bel of mail altijd voor de meest actuele tuningprijs!
 
 

Professionele DODGE tuning op de vermogenstestbanken (2WD en 4WD)

CHIPPOINT nu ook tuning voor Dodge automobielen
Na bijna een jaar research te hebben gepleegd aan de Amerikaanse Dodge voertuigen, is Dodge officieel toegevoegd aan het tuningsprogramma van Chippoint. In 2006 zagen wij de komst van de Caliber met de 1.8, 2.0 en de 2.4 liter benzinemotoren alsmede de 2.0 CRD dieselmotor. Deze modellen worden door ons allemaal getuned behalve het speciale SRT4 turbokanon. Ook de Avengers met de 2.0, 2.4 en de 2.7 liter motoren komen voor tuning in aanmerking. Ook de 2.0 liter CRD-dieselmotor uit de Avenger is te tunen. Van de Nitro-reeks is vooralsnog alleen de 2.8 CRD dieselmotor te tunen maar niet de 3.7 en de 4.0 liter benzinemotoren. Een populaire Dodge die we geregeld op de vermogenstestbank hebben staan is de Journey. Alhoewel de 2.4 en de 2.7 liter benzinemotoren getuned kunnen worden, zien we de meeste Journey's met de 140 pk sterke 2.0 CRD-dieselmotor. De 2.0 liter CRD-motor wint zo'n 28 pk aan vermogen en 72 Nm aan draaimoment. De 2.8 liter CRD-motor wint zo'n 35 pk aan vermogen en 65 Nm aan draaimoment. De Viper SRT10 heeft ons inziens al voldoende en wordt niet door ons getuned. Niet vergeten: Dodge tuning begint op de testbank!!!

 

Bel of mail altijd voor actuele PORSCHE tuningprijzen

Nieuwe Porsche chiptuning prijzen voor 2009
De prijzen voor de tuning van zowel de Porsche benzinemotoren als de Porsche turbobenzinemotoren hebben we geactualiseerd. De prijzen van onze tunings op de 2WD- en 4WD vermogenstestbanken liggen voor Porsche op eenzelfde niveau. Ook al hebt u een 2WD-aangedreven voertuig, soms is een 4WD-vermogenstestbank dichter bij u in de buurt. De goedkoopste Porsche's worden nu vanaf 699 euro inclusief BTW en garantie, op de vermogenstestbank getuned. Nieuw in de CHIPPOINT gamma zijn de tuningsmogelijkheden voor de nieuwe Cayenne modellen vanaf 2007, de Cayman en de Cayman S. Tegelijkertijd werden de oudere modellen zoals de Porsche 944 en 964 uit het tuningsprogramma verwijderd. Staat uw Porsche model niet meer op de lijst dan kan deze hoogstwaarschijnlijk toch nog wel getuned worden mits de kilometerstand acceptabel is. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op of vul de questionaire (e-mail) in.

 

Bel of mail altijd voor actuele VW GOLF tuningprijzen

CHIPPOINT tuning voor Volkswagen Golf 6 2.0 TDi: Betrouwbaar - Betaalbaar - het Beste
Research & development is de eerste fase van elke tuning. Voor de nieuwe Volkswagens Golf 6 is deze periode al afgesloten. De allereerste Golf 6's zijn al getuned met een mooi resultaat op de testbank. De kleinste uitvoering met 110 pk (81 kW) vermogen krijgt een verantwoordelijke opwaardering van 35 pk's. Wat veel belangrijker is, is dat de standaard 110 pk's aan vermogen al bij 2900 toeren per minuut voorhanden zijn i.p.v. bij 4100 toeren per minuut. Het koppel (draaimoment) wint in deze versie zo'n 60-65 Nm en wordt daarbij op 315 Nm gebracht. Voor de meest krachtige uitvoeringen heeft CHIPPOINT Tuning Solutions ook passende antwoorden. Zo krijgt de speciale Belgische 136 pk (100 kW) dieselversie een opwaardering van 36 pk's en 68 Nm aan koppel en komt hiermee op 388 Nm. De 2.0 liter TDi-motor met 140 pk (103 kW) is in Nederland en België leverbaar en het motorvermogen wordt verhoogd met 32 pk en eveneens 68 Nm aan draaimoment. Rijden met een getunede Golf 6 2.0 TDiv wordt nu wel heel aangenaam...

 

Nieuwe prijslijst Ferrari chiptuning

Nieuwe Ferrari chiptuning prijzen voor 2009
De prijslijst van de tuning van Ferrari motoren is geactualiseerd en terug van weggeweest. Italiaanse volbloeds worden nauwelijks getuned omdat de meeste modellen al minstens 300 pk aan vermogen onder de motorkap hebben. De topsnelheid - veelal 280 tot 350 km/u is - is voor ons wegennet ook toereikend. Maar toch komt er soms een Maserati of Ferrari over de vloer bij CHIPPOINT. Ook Lambo-rijders informeren wel eens naar een nog snellere acceleratie maar wij denken dat 0,1 seconde minder naar de 100 niet veel uitmaakt op de openbare weg. Voor het circuit is het veel maar wij tunen geen Lamborghini's. Onlangs hadden we weer eens een Ferrari binnen. Een semi-klassieker uit 1994 en luisterend naar de naam van 348 Spider. Vanwege het feit dat er maar heel weinig kilometers mee waren gereden besloten we de wagen te tunen. Standaard heeft deze Cavalino Rampante 320 pk's bij 7500 tpm. Op de vermogenstestbank bleek de wagen nog altijd in een perfecte conditie te verkeren. Na de tuning kwam de verrassing... want deze 348 Spider V8 beschikt nu over exact 348 pk's. Door de binnenkomst van deze Ferrari hebben we de prijslijst weer online gezet.

 

Meer Renault modellen en nieuwe prijzen

Nieuwe Renault chiptuning prijzen voor 2009
De prijzen voor de tuning van zowel de Renault benzinemotoren als de Renault dieselmotoren zijn geactualiseerd. Het belangrijkste is het onderscheid tussen de 2WD-vermogenstestbank en de 4WD-vermogenstestbank. Die prijzen liggen iets anders of soms gelijk. Ook al hebt u een 2WD-aangedreven voertuig, soms is een 4WD-vermogenstestbank dichter bij u in de buurt. De goedkoopste Renaults worden vanaf 389 euro inclusief BTW en garantie, op de vermogenstestbank getuned. Nieuw in de CHIPPOINT gamma zijn de tuningsmogelijkheden voor de 2.5i benzinemotor en de 2.0 dCi-dieselmotor van de Renault Koleos. Tegelijk werden de oudere modellen zoals de Renault 19,21 en 25 van de lijst gestreept vanwege het feit dat deze voertuigen veelal een te hoge (lees onverantwoorde) kilometerstand vertonen voor te tunen en bovendien vaak te weinig onderhoud krijgen. Dus staat uw Renault niet meer op de lijst dan kan deze hoogstwaarschijnlijk toch nog wel getuned worden mits de kilometerstand acceptabel is. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op of vul de questionaire (e-mail) in.

 

Nog een interessant object voor Tuning: BMW 135i

Een BMW 135i tune je niet elke dag!
Gelet op de verkoopcijfers van de BMW 135i Cabriolet en Coupé met de biturbo-motor verwacht je niet dat je elke dag een BMW 135i binnen hebt staan voor de tuning. Het overkwam ons laatst bijna... Een 135i stond op de vermogenstestbank voor de tuning en toevallig informeerde de eigenaar van een BMW 135i Cabrio aan de telefoon naar de mogelijkheden voor zijn wagen. Belangrijk is dat deze motor eerst moet worden ingereden voordat het tunen kan plaatsvinden. Na de inrijd-periode - heel belangrijk omdat je dan ook de wagen en zijn mogelijkheden beter leert kennen - is het tunen van de 135i een zeer interessante optie. De toegepaste krachtbron met de twin-turbo techniek levert een maximum vermogen van 306 pk (225 kW) bij zo'n 5.000 toeren per minuut. In de getunede versie zijn de 306 pk's al bij zo'n 1.000 toeren per minuut minder voorhanden! De winst qua vermogen na de tuning bedraagt ca. 50 pk. Qua koppel (draaimoment) bedraagt de winst ca. 80 Nm waardoor het maximum koppel op 580 Nm komt. Door deze waarden en het aanpassen van de V-max krijgt menige eigenaar van een sportwagen vaker de achterkant van de 135i te zien..

 

Interessant tuningsobject: Audi A5 TDi met 120 kW/163 pk vermogen

Audi A5 TDi met 60 pk meer vermogen
Dieseltuning is en blijft populair. Ook in het marktsegment van 40.000 tot 65.000 euro, is autotuning een geliefd artikel. Eén van de voertuigen in dit segment welke regelmatig een 'vitaminekuur' ondergaat is de fraaie coupé van Audi, de A5. Voor professionele autotuning - d.w.z. tuning in samenhang met een vermogenstestbank - kunt u zowel in Nederland als in België bij Chippoint Tuning Solutions terecht. De return van de Audi Coupé is zeer geslaagd dankzij de ex-Alfa Romeo ontwerper Walter de’Silva. Onderhuids is een palet aan motoren leverbaar welke allemaal in aanmerking komen voor een tuning. De 1.8 en 2.0 TFSi-motoren, de 2.7 en 3.0 TDi dieselmotoren alsmede de 3.2 en 4.2 FSi-motoren die de top van het A5-programma vormen. Door constant nieuwe ontwikkelingen worden ook de Electronic Control Units (ECU's) - ook wel bekend als de Engine Control Units - vernieuwd. Sinds september 2007 zijn de nieuwste ECU's van het type MED17 en EDC17 op de markt. Chippoint Tuning Solutions heeft in de afgelopen tijd veel research gedaan m.b.t. deze nieuwe systemen en diverse nieuwe Audi's A5 werden uitgerust met een tuning. Na afsluiting van deze succesvolle periode zijn we nu begonnen met het commercialiseren van het Audi A5-tuningsprogramma. Getuned worden met name de 2.7 en de 3.0 TDi-dieselmotoren. Bijzonder interessant is de tuning van de 2.7 V6 TDi-motor met standaard 163 pk vermogen; dit is de afgeleide versie van de 190 pk uitvoering. Na de tuning - die zo'n 2,5 uur in beslag neemt - en uitsluitend m.b.v. een vermogenstestbank perfect is te realiseren, mag het resultaat er zijn. Het vermogen neemt met 60 pk toe tot 223 pk en het maximale koppel van 400 Nm stijgt met ca. 90 Nm. Bovendien wordt het 'oude' vermogen van 163 pk bij zo'n 1.000 toeren lager al bereikt, hetgeen de souplesse en de brandstofreductie ten goede komen. Ook de 190 pk uitvoering wordt naar de 223 pk en 490 Nm getuned. De 3.0 liter dieselmotoren van resp. 211 en 240 pk vermogen, worden allebei op het niveau van 280 pk vermogen gebracht. Qua koppel winnen deze motoren 75-80 Nm. Ook turbobenzinemotoren van het VAG-programma worden door Chippoint getuned en de A5's die ermee uitgerust zijn, bewijzen het.

 

Veel nieuwe BMW’s nu ook met ECD17 techniek

CHIPPOINT tuning voor BMW 2008 EDC17 modellen op de vermogenstestbank
Onderstaande BMW's (modeljaar 2008) met de nieuwste ECU's tunen wij.
Chiptuning BMW 118D EDC17 136 pk
Chiptuning BMW 118D EDC17 143 pk
Chiptuning BMW 120D EDC17 163 pk
Chiptuning BMW 120D EDC17 177 pk
Chiptuning BMW 123D EDC17 204 pk
Chiptuning BMW 135i EDC17 306 pk
Chiptuning BMW 318i EDC17 143 pk
Chiptuning BMW 318D EDC17 136 pk
Chiptuning BMW 318D EDC17 143 pk
Chiptuning BMW 320i EDC17 170 pk
Chiptuning BMW 320D EDC17 163 pk
Chiptuning BMW 320D EDC17 177 pk
Chiptuning BMW 323D EDC17 204 pk
Chiptuning BMW 335i EDC17 306 pk
Chiptuning BMW 520i EDC17 163 pk
Chiptuning BMW 520i EDC17 170 pk
Chiptuning BMW 520D EDC17 163 pk
Chiptuning BMW 520D EDC17 177 pk
Sinds 1994 tunen wij nagenoeg alle BMW typen en uitvoeringen (2WD en 4WD) op de enige professionele wijze: op de vermogenstestbank. Dat betekent pas een 'Gute Fahrt'!

LAATST BIJGEWERKT 30 nov 2013        

Ik wil inlichtingen/afspraak maken!

 

Chippoint.com - additional power for your car

AAN DEZE SITE KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND
© 2008 - 2013 - CHIPPOINT Tuning Solutions LTD

 

Chiptuning Alfa Romeo - Chiptuning Audi - Chiptuning BMW - Chiptuning Chrysler - Chiptuning Citroën - Chiptuning Fiat - Chiptuning Ford - Chiptuning Honda - Chiptuning Hyundai - Chiptuning Isuzu - Chiptuning Jaguar - Chiptuning Jeep - Chiptuning Kia - Chiptuning Lancia - Chiptuning Land Rover - Chiptuning Mazda - Chiptuning Mercedes - Chiptuning MG - Chiptuning Mini - Chiptuning Mitsubishi - Chiptuning Nissan - Chiptuning Opel - Chiptuning Peugeot - Chiptuning Porsche - Chiptuning Renault - Chiptuning Rover - Chiptuning Saab - Chiptuning Seat - Chiptuning Skoda - Chiptuning SsangYong - Chiptuning Suzuki - Chiptuning Toyota - Chiptuning Volkswagen - Chiptuning Volvo